'Sony wil twee miljoen PlayStation VR2-headsets voor april 2023 produceren'

'Sony wil twee miljoen PlayStation VR2-headsets voor april 2023 produceren'

Sony Interactive Entertainment zou van plan zijn om voor april 2023 twee miljoen PlayStation VR2-headsets te hebben geproduceerd.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen van mensen die bekend zijn met de plannen van Sony. Afgelopen maand zou de productie van de headset zijn begonnen. Vooralsnog is er geen sprake van tekorten aan materialen, al waarschuwt Bloomberg dat het geplande aantal altijd nog bijgesteld kan worden.

Er is nog altijd geen releasedatum van de PlayStation VR2 bekend, al heeft Sony eerder aangegeven dat het ergens begin 2023 de headset wil uitgeven - in lijn met de vermeende plannen om twee miljoen exemplaren te produceren. Begin volgend jaar zouden tekorten aan materialen sowieso geen probleem meer vormen, ook niet voor het produceren van PlayStation 5-consoles.

Het hoge productieaantal zou onderdeel zijn van Sony's plannen om van de PS VR2 een groter succes te maken dan van de vorige vr-helm van de uitgever. De eerste PlayStation VR had ongeveer acht maanden nodig om een miljoen keer te verkopen.

PlayStation VR2 moet zoals gezegd ergens begin volgend jaar uitkomen en kan gebruikt worden met de PlayStation 5. Sony liet eerder al weten dat er meer dan twintig games op release beschikbaar moeten komen. Ook is bekend dat de vr-helm niet backward compatibe wordt met games die op de eerste PS VR zijn verschenen.

Het oledscherm van de bril heeft 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en heeft een gezichtsveld van 110 graden. Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de nieuwe controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind VR een super toevoeging aan games en raad iedereen het aan om het op zn minst een keer te proberen. Het is namelijk wel iets wat je moet ervaren. Maar er zitten ook wat nadelen aan, als je wilt bewegen heb je daar wel de ruimte voor nodig. En nog iets, het liefste wil je niet gestoord worden en dat gaat ook niet makkelijk want al je zintuigen zijn afgeschermd. ok ok alleen je ogen en oren dan, ja je oren zijn vaak niet 100% afgesloten maar omgevingsgeluiden vallen minder op wanneer je aan het gamen bent. Ook zijn huisdieren geen goede combi, kan best voorkomen dat je je kat onbedoelt een trap geeft of over de hond heen struikelt. Heb je eenmaal je ongestoorde gamezone gemaakt? Dan is het genieten :)

0
test

@-JK- Ik ben tijdens een potje Firewall Zero hour, toen iemand een granaat op me afgooide, physiek weggedoken uit totale paniek, waarbij ik mn kat lanceerde en bijna met mn kop door het voorraam van mijn woonkamer viel , daar lag ik dan, half over de vensterbank en koffietafel, met mn vr helm scheef op mijn kop, plastic aim gun controller in mn hand, te spartelen als een mafkees, en in een ooghoek zie ik mijn vriendin hoofdschudden. True story. Ik hoop op betere room-awareness in deze psvr zodat ik kan zien waar eventuele obstakels staan in de kamer :)

0

@ali3n8tor Lol, ik zou deze hele omschrijving zo in een feature request zetten richting Sony.

0
test

@ali3n8tor Mijn moeder is zo in de hondenmand beland omdat ze schrok tijdens Superhot. :P Ikzelf heb wel mijn kinderen geraakt omdat ze voorbij liepen terwijl ik zo'n ding ophad.. Dus eigenlijk zouden warmte sensoren wel handig zijn met huisdieren en kinderen.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@-JK- Helemaal eens haha. Ik heb Resident Evil in VR gespeeld (echt dat ik nog geen hartaanval heb gehad haha) en mijn hond schrok zich kapot als ik schrok. En mijn vriendin filmde zowel hoe erg ik schrok en die hond een meter achteruit sprong haha. Ik kan niet wachten op VR2 en ik ga toch weer de horrorgames spelen dan. Cinema modes om films te kijken is ook gaaf!

0
test

@Bteqq Ik vond Half Life Alyx al eng dus ik denk dat RE wel te eng is om te spelen. :( Maar ik ben wel benieuwd stiekem. Zo'n ervaringen als je beschrijft klinken wel leuk. :D

0
test

@-JK- Ja ik vind hem waarschijnlijk wel een beetje duur maar als het echt zo is als ze zeggen wil ik het meschien wel overwegen en anders gewoon een keer ergens doen want dat lijkt me wel leuk. Ik vind het alleen jammer dat er bij de headset geen geluid zit de ruimte die heb ik wel op een plek na daar kan ik me hoofstoten maar is niet meteen een probleem

0
test

Die 2 miljoen is natuurlijk ook omdat ze gewoon geen leveringsproblemen willen hebben zoals bij de PS5 origineel was, dus zorgen dat je al een grote voorraad hebt voordat je gaat verkopen is dan een goed idee. Het is dus niet dat ze voor April 2023 al 2 miljoen exemplaren verkocht willen hebben (tuurlijk zouden ze dat heel graag willen), want dan zouden ze dus de PSVR2 toch echt al voor de komende holidays uit moeten brengen ofwel halverwege november. Ik denk dan ook dat ze pas per 1 April mogelijk gaan verkopen, begin van nieuw fiscaal jaar.

0

Aanbevolen voor jou