Sony wil volgend fiscaal jaar een recordaantal PlayStation 5-consoles verschepen

Sony wil volgend fiscaal jaar een recordaantal PlayStation 5-consoles verschepen

Sony wil in het komende fiscale jaar een recordaantal exemplaren van de PlayStation 5 verschepen.

Het gaat om het fiscale jaar dat begint op 1 april 2022 en eindigt op 31 maart 2023. Het bedrijf is van plan om binnen dat jaar meer dan 22,6 miljoen exemplaren van de console te verschepen. 

Het zou voor Sony een record betekenen. Het vorige record van het bedrijf werd in het fiscale jaar 1998 behaald, toen er 22,6 miljoen exemplaren van de allereerste PlayStation werden verscheept.

Sony maakte dit doel al in mei bekend aan investeerders. CEO Kenichiro Yoshida heeft dit doel gisteren tegen aandeelhouders nog eens benadrukt, zo meldt de Japanse nieuwssite Jiji. Overigens kwamen de PS2 en PS4 redelijk in de buurt: in het fiscale jaar 2002 werden er 22 miljoen PS2-consoles verscheept en in het fiscale jaar 2016 werden er 20 miljoen PS4-consoles verscheept.

Sony liet ook weten wat het van dit fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2022, verwacht. Het bedrijf wil 14,8 miljoen exemplaren van de PS5 verschepen. Het bedrijf geeft toe dat dit aantal beïnvloed wordt door de schaarste van de console - de PS5 is nog altijd lastig verkrijgbaar, en nieuwe exemplaren verkopen zodra ze online staan weer uit. Er gaan geruchten dat Sony volgend jaar de CPU van AMD in de PlayStation 5 wil aanpassen om de tekorten zo tegen te gaan, maar dit is niet bevestigd.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tuurlijk willen ze dat vraag is enorm voor de next gen consoles, Ik ben wel benieuwd wanneer winkels verwachten dat je gewoon een winkel kan binnen lopen en er liggen zat ps5 en series x.

0

@hulstpower dat gaat nog wel even duren ben ik bang....

0
test

Eigenlijk is dit een open deur in trappen, en een beetje reclame met wellicht wat spierballentaal. Een mooi bedrijfsstreven van Sony, maar een dergelijk doel streeft natuurlijk elke consolemaker na: zoveel mogelijk machines verkopen. De corona crisis heeft de boel behoorlijk vertraagd, waardoor zowel Microsoft als Sony e.a. leveringsproblemen kregen. Dit zal op een niet al te lange tijd waarschijnlijk tot het verleden behoren. En gaan we ervan uit dat je inderdaad de winkel in kunt lopen en zonder problemen een PS5 of een Xbox Series X e.a. kunt aanschaffen.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou