Update: 'Sony zegt niet dat de PlayStation 5 pas in 2021 uitkomt' | Gamer.nl

Update: 'Sony zegt niet dat de PlayStation 5 pas in 2021 uitkomt' | Gamer.nl

Update: Verslaggever Yuji Nakamura zegt op Twitter dat Sony het niet expliciet had over de komst van PlayStation 5, enkel dat er de komende drie jaren een focus ligt op de PlayStation 4.

Bovendien meldt Dualshockers dat de drie fiscale jaren niet werden besproken vanwege expliciete toekomstplannen voor PlayStation in die periode, maar omdat dat het thema van de bijeenkomst was. Andere afdelingen van Sony (games, muziek, mobiele apparaten etc.) bespraken ook hun plannen voor de komende drie jaar.

Origineel bericht: Sony wil de PlayStation 5 op zijn vroegst in 2021 lanceren, zo meldt PlayStation-directeur Tsuyoshi Kodera.


Kodera sprak met The Wall Street Journal en meldde dit, zo valt te lezen op een gearchiveerde website. "We gebruiken de komende drie jaar om ons voor te bereiden op de volgende stap, zodat we in de toekomst hoger kunnen springen."


De afgelopen weken gingen er geruchten over een release van de PlayStation 5 in 2019 of 2020, onder andere omdat Sony zei dat de PlayStation 4 in zijn laatste levensfase zit. De PS4 verscheen in 2013 en zou in 2021 dus acht jaar verkrijgbaar zijn.

Het bedrijf kijkt daarnaast ook hoe men het PlayStation-merk mobieler kan maken, ongetwijfeld geïnspireerd door het succes van de Switch, de nieuwe console van Sony's concurrent Nintendo. Sony verkoop de Vita, maar het bedrijf wil zich volgens Kodera niet op één draagbaar apparaat richter. "We hebben een breder perspectief nodig, omdat zoveel dingen nu verbonden zijn met het internet."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou