Sony gaat een educatief pakket opstellen waarmee leraren die gespecialiseerd zijn in natuurwetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde, levels kunnen creëren die aansluiten op de verschillende leeftijdscategorieën van hun leerlingen. Relevante in-game content kan geplaatst, opgeslagen en gedeeld worden via LittleBigPlanet zelf. Spelers kunnen samenwerken in een klas, vertelt Maguire, of ze kunnen levels maken als huiswerk.

Maguire denkt dat PlayStation Move ook nuttig kan zijn in scholen. "De nauwkeurigheid van de Move is een geweldige manier om de hand-oogcoördinatie te verbeteren", legt Maguire uit. "Tevens is het perfect voor de conditie en gezondheid. Waar scholen een tekort aan ruimte hebben is het een geweldige manier om tafeltennis en andere fysieke activiteiten te ondernemen."

Grotere plannen

Sony wil in de toekomst  meer en beter samenwerken met de educatieve sector. "Spelconsoles zijn er niet alleen om spellen op te spelen, maar zijn tegelijkertijd ook verfijnde mediaspelers", legt Maguire uit. "Er is geen reden waarom je geen standaard, educatieve inhoud zoals video's, audio en online lessen kunt ervaren via een spelconsole zoals de PlayStation." In enkele scholen wordt de PlayStation Portable, Sony's handheld, al gebruikt voor educatieve doeleinden.