In plaats van dat Sony zichzelf succes toewenst in zijn eigen markt, wil het graag dat Microsoft het goed doet in Japan. Dat zal wel de reden zijn van het ontbreken van enige onthullingen op de TGS door Sony. De vreemde redenering van Shuhei Yoshida, president van Sony Worldwide Studios, gaat als volgt.

"Ik wil dat mensen hier in Japan interesse gaan tonen in HD gaming en diepgaandere game-ervaringen. Wat betreft realistisch ogende graphics en slimme AI, hebben ze hier nog niet echt interesse getoond in wat deze generatie te bieden heeft. Ik zou de PlayStation 3 en de Xbox 360 hierbij graag zien slagen."

"Wat Microsoft biedt en wat wij bieden, zitten dichterbij elkaar vergeleken met andere platforms. Vanwege die gelijkenis helpen de nieuwe games op de PS3 en de Xbox 360 om nieuwe klanten te interesseren."

Ook is er volgens Yoshida nog geen echte interesse in zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360 in Japan, in tegenstelling tot de Wii. Hij ziet het relatieve succes in Japan trouwens als een korte opleving. Wel vindt hij de nieuwe Xbox Experience en de Avatars leuker dan de Mii's.

Vrede?