Sony: 'Wii U is eigen generatie' | Gamer.nl

Sony: 'Wii U is eigen generatie' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Wii U is de volgende generatie van Wii, voor mij is het een eigen generatie", stelt Yoshida. Playstation 3 en Xbox 360 behoren volgens hem tot dezelfde generatie, maar de Wii niet. "Die heeft een grote niche voor zichzelf gecreëerd". Yoshida stelt dat er "wat hem betreft twee generaties tegelijkertijd waren".

Yoshida wil niks zeggen over de opvolger van de PS3 en de voorsprong die de Wii U mogelijk zou hebben, aangezien die dit jaar al uitkomt. De game-industrie is volgens hem veranderd de afgelopen jaren, Sony heeft nu niet alleen Nintendo en Microsoft als concurrentie, vanwege het groeiende aantal games op Facebook en smartphones. "Iedereen strijd met elkaar om de aandacht van de consument."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou