Vorige week gingen er al geruchten over een betaalde versie van PlayStation Network. Een PlayStation-fan vroeg op het officiële Engelse forum van PlayStation of er waarheid in dit gerucht zit en Andrew house antwoordde. "Ik kan je verzekeren dat het huidige PlayStation Network een gratis service blijft. Onze concurrenten kunnen dit niet bieden en het toont onze loyaliteit aan de PlayStation-gamers. Maar [Sony's directeur] Kaz Hirai liet een paar maanden geleden weten dat we naar een premium service kijken die naast de huidige gratis service kan bestaan. Hier leer je binnenkort meer over."

E3

Met binnenkort bedoelt House hoogstwaarschijnlijk volgende maand, wanneer de E3-beurs in Los Angeles wordt gehouden. Hier houden alle grote gamebedrijven persconferenties om nieuwe producten aan te kondigen en er is dan ook een grote kans dat Sony dat moment grijpt om het over een betaalde service te hebben.

Volgens de geruchten zal de betaalde versie van PlayStation Network gebruikers elke maand een gratis PSN-game en de mogelijkheid tot het streamen van muziek aanbieden. Daarnaast zouden alle bestaande opties van PlayStation Network gewoon gratis blijven. Het moet nog blijken in hoeverre dit klopt.