Sony wees Natal-technologie af | Gamer.nl

Sony wees Natal-technologie af | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Richard Marks, onderzoeker bij Sony Computer Entertainment Amerika, heeft dit nieuws onthuld. "We probeerden een aantal verschillende 3D-camera's en persoonlijk vind ik de technologie erg intere ant", geeft Marks aan. Sony's onderzoekers hebben nauw samengewerkt met game-ontwikkelaars. "[De techniek] maakte de dingen die we al deden met EyeToy robuuster, maar het maakte niet zoveel nieuwe ervaringen mogelijk als we hoopten." Daar voegt Marks aan toe dat de kosten van deze techniek ook erg hoog zijn en dat de techniek niet betrouwbaar genoeg werd bevonden.

Move

Microsoft gaat dit najaar wel een 3D-camera op de markt brengen onder de naam Project Natal. Hiermee is het mogelijk om games te spelen zonder controller, omdat de camera de bewegingen van de speler in drie dimensies kan registeren en interpreteren. Sony komt dit najaar met PlayStation Move. Deze technologie combineert de PlayStation Eye-camera met twee bewegingsregistrerende controllers, vergelijkbaar met de Wii-controllers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou