Sony: 'We moeten indie-ontwikkelaars ondersteunen' | Gamer.nl

Sony: 'We moeten indie-ontwikkelaars ondersteunen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We moeten kleinere teams ondersteunen en ze de ruimte geven om hun ideeën uit te werken. Doen we dat niet, dan valt de hele industrie stil wat betreft innovatie", aldus Yoshida. "Dat zij de mogelijkheid krijgen om hun games te verkopen is e entieel. Het geeft ze de kans om met ideeën op de proppen te komen en soms geld in iets bijzonders te steken, dat vervolgens miljoenen gebruikers bereikt."

Yoshida noemt de volgend jaar in Europa te verschijnen PlayStation Vita als voorbeeld van hoe een apparaat toegankelijk kan zijn voor zoveel mogelijk ontwikkelaars. "Het is klein en makkelijk voor ontwikkelaars om te behappen. We hebben het apparaat zo ontworpen dat hij voor ontwikkelaars niet te duur zou worden."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou