Sony vraagt patent aan voor ‘Direct Play’

Sony vraagt patent aan voor ‘Direct Play’

Sony heeft weer een nieuw patent ingediend voor ‘Direct Play’. Het patent verscheen onlangs op de website van een patentenbedrijf.

Het patent gaat over een mogelijk nieuwe functionaliteit in het besturingssysteem van de PlayStation 5. Het gaat om ‘blokken’, waar ontwikkelaars verschillende functies aan kunnen toevoegen, vergelijkbaar met widgets op een smartphone. Zo kan een ontwikkelaar bijvoorbeeld een blok maken om direct een bepaalde modus van een game op te starten of die de laatste locatie toont van de speler in een bepaalde game.

Het patent verscheen onlangs op de website van Free Patents Online. Of Sony ook echt gebruik gaat maken van dit patent is nog niet zeker. Lees hier alle feiten en geruchten over de PlayStation 5 op een rij.

PS5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ook weer iets wat Jason Schreier van developers heeft gehoord: "I have heard some fascinating things about the PS5’s operating system like this - one of the pitches they’ve been making to developers is “playing a PS5 game should be as easy as Netflix.” They want to make players feel like they can load up the game immediately and know exactly how much time a given activity is going to take them. They want people to feel more inclined to play in short bursts rather than only wanting to turn on the console when they have a few hours to spare. "

0
test

@poklaan short bursts en daarna gauw afkoelen..

0
test

Kan me de techspeech van tekken op de Ps3 voor de geest halen.. dankzij de bandbreedte kunnen we de capaciteit van de ps3s om je heen gebruiken om bijv omgevingen te laten berekenen... achtergrondpubliek is lowres dus hoge ping is dan minder erg.. meer op de voorgrond is capaciteit van ps3 in de buurt, zodat die van je zelf alleen de belangrijkste berekeingen hoef te doen... 15 jaar later..........

0

Aanbevolen voor jou