'Sony verwijderde alternatieve OS-functie om kosten' | Gamer.nl

'Sony verwijderde alternatieve OS-functie om kosten' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In april 2010 heeft Sony Computer Entertainment America de Other OS-functie, waarmee gebruikers het besturing ysteem Linux op de PlayStation 3 konden installeren, middels een firmware-update verwijderd. De reden dat Sony beweert dat piraterij wel degelijk de reden is voor het verwijderen van Other OS, zou zijn dat het bedrijf met deze redenering de Garantie en Algemene Voorwaarden voor de PlayStation 3 kon omzeilen.

In de nieuwe klacht staat dat het onderhouden van deze optie duur was, iets wat Sony in het verleden ook zou hebben toegegeven. Ook staat er in de klacht dat het "bijna onmogelijk" is om een ander besturing ysteem te gebruiken voor piraterij op de PS3. Sony zou in januari 2011 nog nooit een voorval van piraterij via deze optie hebben ontdekt. 

Rechtszaak

Vorige maand heeft de rechtbank de originele aanklachten uit april 2010 over dit onderwerp afgewezen, op een na. Sony heeft namelijk nog niet kunnen aantonen dat het verwijderen van de OS-functie middels een firmware-update geautoriseerd was. De aanklachten waren ingediend omdat Sony middels een firmware-update ervoor zou hebben gezorgd dat de PlayStation 3 niet meer functioneerde als beloofd. Tot nu toe heeft Sony alle rechtszaken over dit onderwerp gewonnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou