Sony verwacht eerste fiscale jaar van PS4 te overtreffen met PlayStation 5

Sony verwacht eerste fiscale jaar van PS4 te overtreffen met PlayStation 5

Sony verwacht in het eerste fiscale jaar van PlayStation 5 meer exemplaren van de console te verkopen dan de PlayStation 4 in dezelfde periode.

Dat meldt Sony Interactive Entertainment-baas Jim Ryan in een interview met het Koreaanse N Sports, dat vertaald werd door insider Daniel Ahmad. Er worden door Ryan geen precieze aantallen genoemd.

De PlayStation 4 lanceerde in november 2013. Aan het einde van het eerste fiscale jaar, na 31 maart 2014, waren er zo'n zeven miljoen exemplaren van de console verkocht. Daar wil Sony voor 1 april 2021 dus overheen met de PlayStation 5. Eerdere geruchten meldden dat Sony van plan is om vijftien miljoen exemplaren van de nieuwe console te produceren voor het einde van het fiscale jaar, maar het bedrijf heeft dat later ontkend.

Het doel van Ryan om in dezelfde periode meer exemplaren van de PlayStation 5 te verkopen dan van de PlayStation 4, is een logische. Zo lanceert de PlayStation 5 wereldwijd in één week tijd, terwijl de PS4 in Japan drie maanden later dan in het Westen uitkwam. Ook heeft Sony dit najaar vijf first party-games in petto, waaronder Demon's Souls Remake, Spider-Man: Miles Morales en Destruction AllStars. Daar tegenover staat dat de wereldwijde economie instabiel en onvoorspelbaar is door de gevolgen van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen.

PlayStation 5 is vanaf 19 november verkrijgbaar in Nederland en België.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dan moeten er dus ook meer leverbaar zijn dan de ps4, op zich goed nieuws dus voor de mensen die balen dat ze mis gegrepen hebben tijdens de pre- orders.

0
test

Hebben ze echt gezeg meer ps5 of om meer omzet te halen. Want ps5 en games zijn duurder dan ps4 en de games dus meer omzet is dan heel logisch.

0
test

@hulstpower Maar de produktiekosten zijn ook hoger, dus leuk nagedacht, maar zo werkt het niet.

0

@darkmanwls je productiekosten staan volledig los van je omzet. Pas bij de winstbereking is dit aan de orde.

0
test

@hulstpower goed punt, de ps4 was natuurlijk 100 euro goedkoper

0
test

@Omnikon ja ik dacht ps5 is er veel minder dan ps4 en toch meer verkopen. Hoor van winkels dat het heel schaars is. Xbox ook maar zijn wel. Meer geleverd. Had liever van beide een uitstel gezien en goeie launch met genoeg op voorraad.

0

Aanbevolen voor jou