Sony verscheepte afgelopen kwartaal 7,1 miljoen PlayStation 5-consoles

Sony verscheepte afgelopen kwartaal 7,1 miljoen PlayStation 5-consoles

Sony heeft afgelopen kwartaal, dat liep van oktober tot en met december 2022, in totaal 7,1 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verscheept.

Dat heeft het bedrijf laten weten bij het bekendmaken van diens fiscale kwartaalcijfers. Het is een stijging van 3,1 miljoen exemplaren ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021.

Het bedrijf maakte daarnaast bekend dat er op 31 december 2022 46,4 miljoen PlayStation Plus-abonnees waren, een daling van 1,6 miljoen ten opzichte van hetzelfde moment het jaar ervoor. Wel zijn er 112 miljoen actieve PlayStation Network-gebruikers, een miljoen meer dan het jaar ervoor.

Er werden in het afgelopen kwartaal 86,5 miljoen PlayStation 5- en PlayStation 4-games verkocht, een daling ten opzichte van de 92,7 miljoen games in dezelfde periode het jaar ervoor. 20,8 miljoen van die games waren van Sony zelf.

De gamedivisie van Sony heeft de meeste omzet in een kwartaal tot nu toe gedraaid, met omgerekend zo'n 8,8 miljard dollar, een stijging van 53,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De winst van Sony's gamedivisie lag op 0,8 miljard dollar, een stijging van 25,4 procent.

In dit fiscale jaar heeft Sony tot nu toe 12,8 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept. Het doel ligt op 19 miljoen verscheepte PS5-consoles en daar heeft het bedrijf nog tot en met maart voor. Wereldwijd zijn er inmiddels 32,1 miljoen PlayStation 5-consoles verscheept - 5,6 miljoen exemplaren minder dan de PlayStation 4 in dezelfde periode van diens levenscyclus.

Sony claimde eerder deze week dat het inmiddels gemakkelijker moet zijn om een PlayStation 5 te kopen na jarenlange tekorten. "Aan al onze fans: bedankt voor jullie geduld terwijl we ons door de ongeëvenaarde vraag naar PS5-consoles tijdens globale uitdagingen navigeerden. Als je een PS5-console wil kopen, zou je ze nu een stuk gemakkelijker moeten kunnen vinden in winkels."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En eindelijk is voor iedereen nu een Playstation 5 te koop.

0
test

@TommyVercetti Alleen moeten die belachelijke bundles nog even weg. Zit zoveel troep bij bij sommige winkels. Verder redelijke cijfers van Sony ondanks de tekorten.

0
test

@Ramirez-1 Op de Sony site kan je gewoon een PS5 disc kopen voor €549,95, de bundels zijn uitverkocht. Klopt sommige winkels hebben nog steeds van die belachelijke bundels.

0

Aanbevolen voor jou