Sony verplicht licentie online modus White Knight Chronicles 2 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het online-gedeelte in White Knight Chronicles 2 kan alleen opgestart worden nadat de speler is ingelogd op het Geonet-systeem. Dit kan via een licentie die bij elk nieuw retailexemplaar geleverd wordt, of anders aan te schaffen is via het PlayStation Network. Deze licentie kan vervolgens eenmalig gekoppeld worden aan een PSN-account.

Spelers die White Knight Chronicles: Awakening of Light and Darkne tweedehands verkregen hebben, zullen waarschijnlijk eerst een nieuwe licentie aan moeten schaffen voordat zij gebruik kunnen maken van de online-mogelijkheden. Dit is vergelijkbaar met EA Sports' Online Pa , waarbij games van EA Sports alleen online gespeeld kunnen worden met een code die maar bij één persoon werkt. Dit in een poging de markt voor tweedehands verkoop de kop in te drukken.

Eerste deel

White Knight Chronicles 2 is het directe vervolg op Level-5's RPG. Eerder werd al bekend dat spelers verplicht wordt het eerste deel, dat ook op de gamedisc staat, door te spelen, voordat zij aan deel twee mogen beginnen. Spelers die nog een opgeslagen save-bestand hebben van het uitgespeelde eerste deel kunnen wel gelijk aan de slag met het vervolg. Het eerste deel dat meegeleverd wordt is aangepast op het gameplaysysteem van het eerste deel en is als gevolg daarvan ook niet met spelers van de oorspronkelijke versie online te spelen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou