Al eerder gaven we melding van de onvrede van bepaalde uitgevers uit de game-industrie over de tweedehands markt. Welnu, Sony heeft zijn nek uitgestoken en wijst de verkoop van tweedehands aan als de primaire oorzaak van het lager worden van de software prijzen. Nu zal dit in de ogen van de meeste gamers niet een probleem zijn, maar de uitgevers willen liever een hogere marge verdienen op hun games.

Sony zegt dat de winkels die tweedehands games verkopen naast de nieuwe games, de consument laten denken dat de prijzen van gebruikte games de norm zijn. Dit zorgt ervoor dat nieuwe games minder worden verkocht en in prijs omlaag gaan. Bovendien zegt Sony, dat platinum titels betere kwaliteit geven voor een lagere prijs. Van een gebruikte game is de kwaliteit niet te garanderen.

Hoewel het niet valt te ontkennen dat tweedehands games ervoor zorgen dat de uitgevers minder opstrijken, is de verkoop van tweedehands goederen simpelweg een onderdeel van de games- en andere markten. Daarnaast kan ook worden gezegd dat de prijzen van de platinum titels, hoewel ze lager zijn dan die van de nieuwe games, veel hoger liggen dan het geval is bij bijvoorbeeld PC games die even lang op de markt zijn.

Lees het hele artikel hier.