Sony verloor meer dan 3 miljard dollar aan de PlayStation 3* | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Omdat Sony de PlayStation 3 onder haar productiekosten heeft geprijsd hebben ze $2,16 miljard in 2007 en $1,16 miljard in 2008 verloren, aldus de uitgever zelf.

Tijdens Sony's presentatie aan de investeerders voor het fiscale jaar 2008 (dat inmiddels al afgelopen is), meldde het bedrijf dat de grote investering die nodig was voor de lancering van een nieuwe console mi chien niet meer volledig terug te verdienen valt.

Volgens Sony moest men veel geld uitgeven voor onderzoek en ontwikkeling om de PlayStation 3 op de markt te krijgen en zo competitief te blijven. Maar zulke bedragen kunnen niet altijd terugverdiend worden, helemaal niet “als de gewenste marktpenetratie uitblijft, wat voor een negatieve invloed op Sony's winstgeving zorgt.” In andere woorden: de PlayStation 3 kost veel geld om te ontwikkelen, verkoopt te weinig en nu verdient Sony niet genoeg.

Zelfs als de PlayStation 3 het succes bereikt dat Sony eerst voor ogen had, kan het een lange tijd duren voordat de kosten om de machine te produceren terug verdiend zijn. Dit vormt mogelijk een risico voor het bedrijf. Natuurlijk is dit informatie waar de investeerders op moeten letten. Als gamer hoeft dit op korte termijn niets te betekenen, al valt te bezien hoe Sony zich na de PlayStation 3 gaat ontwikkelen.

Update: het was echter niet alleen maar doemdenken van de bovenste plank tijdens de presentatie. Sony maakte ook de verkoopcijfers van zowel hard- als software bekend van het fiscale jaar 2008 en hoeveel die waren gestegen of gedaald ten opzichte van het jaar 2007.

Software:

PS2: 154 miljoen (- 39.5 miljoen)PSP: 55.5 miljoen (+ 0.8 miljoen)PS3: 57.9 miljoen (+ 44.6 miljoen)Hardware:

PS2: 13.73 miljoen (- 0.98 miljoen)PSP: 13.89 miljoen (+ 4.36 miljoen)PS3: 9.24 miljoen (+ 5.63 miljoen)


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou