Nieuws
PlayStation 4

Sony verkoopt 86,1 miljoen PlayStation 4-consoles

Bedrijf kondigt tevens nieuwe bundel aan

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Sony heeft de verkoopcijfers gedeeld van de PlayStation 4-console. In een blogpost op de officiële website maakt het bedrijf duidelijk in vijf jaar bestaan in totaal 86,1 miljoen keer de console verkocht te hebben. Naast de console worden ook de meest populaire/bestverkochte games en controllers bekend.

Sony bracht op 15 november 2013 de PlayStation 4 uit en heeft sindsdien in vijf jaar tijd wereldwijd 86,1 miljoen exemplaren verkocht. Daarnaast verkocht het bedrijf meer dan 777,9 miljoen games. In de blogpost bedankt Sony fans voor de steun die het bedrijf in staat stelde om te groeien tot het punt waar het zich vandaag begeeft.

Uit de gepubliceerde infographic is af te lezen dat de bestverkochte games Call of Duty: Black Ops 3, Call of Duty WW2, Fifa 17, Fifa 18 en Grand Theft Auto 5 zijn. De games staan in de infographic echter op alfabetische volgorde opgesteld waardoor niet direct af te lezen is welke game meer verkocht werd dan de ander. De categorie vijf populairste titels verschilt echter met maar één game, namelijk Fortnite. De razend populaire shooter neemt daar de plaats in van Call of Duty: WW2.

De bestverkochte controller was de zwart gekleurde DualShock 4-controller, gevolgd door de kleuren blauw, rood, wit en camo. De meest gedownloade PlayStation Plus-games waren een speciale versie van Call of Duty: Black Ops 3, Destiny 2, Dead by Daylight, Just Cause 3 en Mafia 3. Verder wordt vermeld dat de '500 million limited edition' PlayStation 4 Pro de meest zeldzame variant is van de console.

PlayStation 4

Naast de infographic is er ook een speciale PlayStation 4-bundel aangekondigd met de game Call of Duty: Black Ops 4 ter viering van het vijfjarig bestaan van de console.

De bundel is vanaf 27 november beschikbaar voor 299 dollar. De bundel bevat een zwarte PlayStation 4-console met een intern geheugen van 1TB, inclusief een zwarte controller en fysieke versie van de game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony niet aanwezig op E3 2019 Leden Xbox Game Pass kunnen vanaf nu games preloaden
2

Reacties op: Sony verkoopt 86,1 miljoen PlayStation 4-consoles

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  denver

  • 18 november 2018 10:20
  Sony heeft de afgelopen generatie gewonnen, maar staat nu al op zo’n gruwelijke achterstand dat ik me afvraag of ze überhaupt nog gaan investeren in consoles.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DaFixer83

  • 18 november 2018 14:23
  Mooi dat de PS4 beter doet dan zijn voorganger.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.