Ook heeft het bedrijf in tegenstelling tot eerdere berichtgeving geen algemene excuses aangeboden. De excuses die gepubliceerd zijn op de Japanse PlayStation-site zijn alleen bedoeld voor die mensen die problemen ondervinden, volgens Wilson betreft dat slechts een kleine groep gamers.

Volgens de PR-baas zijn er niet meer problemen dan verwacht, met het oog op het feit dat er volgens de meest recente cijfers 325 duizend PS Vita's zijn verkocht in de eerste twee dagen na zijn Japanse lancering. "De PS Vita had een fantastische lancering en is in grote aantallen verkocht", zegt Wilson. "We raken geïrriteerd door de verhalen, omdat we geen enkel bewijs kunnen vinden dat er sprake is van wijdversprijde problemen."

Overdreven

De afgelopen dagen doken er verhalen op dat veel consumenten problemen zouden hebben met Vita's die zonder reden uitvallen, traag worden of vastlopen. Ook zouden touchscreens soms niet goed reageren. Sony zou daarop op zijn Japanse website zijn excuses hebben aangeboden en hebben gezegd dat er meer problemen zijn dan verwacht. Volgens Wilson is de Japanse tekst niet goed vertaald en zijn de verhalen over de problemen aanzienlijk overdreven.