Sony verdedigt gebruik van speciale bril bij 3D-ervaring | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Dankzij de meest recente technologie zijn de brillen heel licht en vergeet je na een tijdje dat je ze draagt", aldus Yoshida. Volgens hem is het dus geen obstakel voor consumenten om 3D te ervaren.

Nintendo werkt ondertu en aan de draagbare 3DS, waarbij 3D-effecten getoond kunnen worden zonder dat daar een bril voor nodig is. Nintendo nam daarna elke kans aan om te melden dat een bril niet nodig is. Volgens Yoshida is deze houding niet nodig. "Wanneer ze het hebben over wat 3D aan games toevoegt, zeggen ze in feite hetzelfde als ons, maar ze hoeven de concurrentie niet zwart te maken. Als een industrie moeten we met z'n allen deze nieuwe technologie promoten, van een groot bioscoopscherm tot een kleine draagbare spelcomputer, want de game-industrie gaat er door vooruit. We moeten samenwerken om 3D te promoten."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou