Sony toont The Last Guardian 'wanneer hij klaar is' | Gamer.nl

Sony toont The Last Guardian 'wanneer hij klaar is' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Rohde zegt dat het creatieve proces voor Sony erg belangrijk is en dat de game nog niet klaar is voor een plek in de spotlights. "Game director Fumito Ueda heeft iets gemaakt dat fantastisch is, het heeft alleen wat meer tijd nodig. We laten het zien wanneer het er klaar voor is."

Er gaan regelmatig geruchten dat The Last Guardian compleet opnieuw wordt gemaakt of zelfs geannuleerd is. Vlak voor de E3 bracht IGN nog een verhaal dat de titel werd geschrapt, waarna Sony dat ontkende.

De nieuwe game van Team ICO werd tijdens de E3 van 2009 aangekondigd voor de PlayStation 3, daarna werd er slechts af en toe iets van vernomen. Rohde wil niet kwijt of The Last Guardian inmiddels de stap naar de PlayStation 4 heeft gemaakt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou