De brief komt grotendeels overeen met een e-mail die gebruikers van het PlayStation Network twee weken terug hebben ontvangen. Daarin wordt uitgelegd wat de oorzaak van het offline halen is, wat voor gevolgen het heeft en welke acties Sony gepland heeft staan om hen te compenseren.

Over of en hoe Sony de uitgevers en ontwikkelaars die getroffen zijn gaat compenseren wordt niet gesproken in de brief. Sony biedt zijn excuses aan, bedankt de partijen voor hun geduld en begrip, en laat weten dat het open staat voor communicatie omtrent de huidige status van het netwerk. Ook zegt de uitgever alles in het werk te willen stellen zijn partners zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Welcome Back

Voor PSN-gebruikers komt Sony, zodra PSN weer online is, met het Welcome Back-programma. De getroffen gebruikers krijgen dertig dagen gratis lidmaatschap van de betaalde PlayStationPlus-service en mogen eveneens gratis een aantal vooraf vastgestelde games downloaden. Wanneer het netwerk precies weer online komt is nog altijd niet bekend, al gaan er geruchten dat het een dezer dagen zal gebeuren.