Elk bedrijf heeft natuurlijk verwachtingen voor het complete fiscale jaar en Sony heeft die van hun vandaag wat bijgesteld. De verwachtingen voor de PlayStation 3 zijn van 11 miljoen consoles naar 9,5 miljoen gegaan, ondanks de sterke wereldwijde verkoop van de console in het derde kwartaal (maarliefst 4,9 miljoen consoles).

Echter, de verwachtingen voor de PSP zijn omhoog gegaan, van 10 naar 13 miljoen. Niet zo vreemd ook. Een blik op de Japanse hardwareverkoop toont een PlayStation Portable die haast net zo goed als de Nintendo DS verkoopt. Sony zegt ook dat de verkoop van de PlayStation 2 nu aan het afnemen is, maar dat de console nog wel een waardevolle toevoeging tot hun line-up is.

De periode van oktober tot en met december vorig jaar was financieel gezien een goede periode voor de game-divisie van Sony, als we de Japanse gigant mogen geloven. Men haalde een winst binnen van 12,9 miljard Yen (ongeveer 81,5 miljoen euro). Dit in vergelijking met dezelfde periode in 2006, waar men 54,2 miljard Yen (ongeveer 343 miljoen euro) verlies leed. De toename in winst komt volgens Sony door de sterke afname van kosten die benodigd zijn voor het produceren van de PlayStation 3 en de goede verkoop van de PSP.

Ook de verkoop van games stemt Sony tevreden. De drie eerder genoemde maanden leverden 26 miljoen verkochte games op, wat zorgde voor 581,2 miljard Yen (ongeveer 3,7 miljard euro). Dat is een toename van 38 procent vergeleken met dezelfde periode in 2006. Tot zover een update over de stand van zaken in Sony's kamp voor de economen en analisten onder ons.