Sony sluit WipEout-studio in Liverpool | Gamer.nl

Sony sluit WipEout-studio in Liverpool | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

"We hebben besloten dat Liverpool Studio gesloten moet worden. Liverpool Studio is een belangrijk onderdeel geweest van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios sinds het begin van PlayStation en heeft heel veel aan PlayStation bijgedragen door de jaren heen", zo luidt Sony's statement.  

"Iedereen die betrokken is bij Liverpool Studio, in het heden en verleden, kan erg trots zijn op zijn prestaties. Het gevoel bestond echter dat door onze investeringsplannen te focu en op andere studio's die momenteel werken aan spannende nieuwe projecten, we ons in een sterkere positie bevinden om de best mogelijke content te bieden voor onze klanten."

Psygnosis 

Sony Liverpool is in 1984 opgericht als Psygnosis en maakte onder die naam onder andere WipEout, Destruction Derby, Colony Wars en was de uitgever van Lemmings. In 2001 werd de ontwikkelaar gekocht door Sony en omgedoopt tot SCE Studio Liverpool. Onder die naam heeft de studio diverse Formula One- en WipEout-games ontwikkeld. De meest recente titel is Wipeout 2048 voor PlayStation Vita.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou