Sony sluit Socom- en Unit 13-studio Zipper Interactive | Gamer.nl

Sony sluit Socom- en Unit 13-studio Zipper Interactive | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De sluiting is het gevolg van een normale cyclus van het herschikken van middelen binnen Sony Computer Entertainment Worldwide Studios", schrijft Sony in een statement. "Zipper heeft al het werk aan zijn meest recente game, Unit 13 voor PlayStation Vita, voltooid. Zipper-games Mag, Socom: Special Forces en Unit 13 blijven ondersteund worden, inclusief de nieuwe Daily Challenges in Unit 13."

Er werken ongeveer tachtig mensen bij Zipper Interactive, het is onbekend of zij allen zijn ontslagen. Zipper bestond sinds 1996 en maakte onder andere MechWarrior 3 en Crimson Skies. In 2002 ontwikkelde het het eerste deel in de Socom-serie, voor PlayStation 2. In 2006 werd Zipper Interactive door Sony gekocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou