Sony sluit BigBig Studios | Gamer.nl

Sony sluit BigBig Studios | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

BigBig Studios rondde onlangs de ontwikkeling van Little Deviants voor de PlayStation Vita af en was ook verantwoordelijk voor Pursuit Force en Motorstorm: Arctic Edge voor de PlayStation Portable. De Sony Cambridge Studio krijgt te maken met een herstructurering en gaat in samenwerking met het Nederlandse Guerrilla Games een Killzone-titel ontwikkelen voor de PlayStation Vita.

"Door te focu en op andere studios die momenteel werken aan opwindende nieuwe projecten, komen we een betere positie om onze gebruikers de beste content aan te bieden", meldt Sony aan Develop. "We hebben alle huidige projecten bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat er een aantal veranderingen gemaakt moeten worden binnen de Europese ontwikkelstudio’s." Door de sluiting van BigBig Studios heeft Sony momenteel nog vijftien first-party ontwikkelaars.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou