Sony Computer Entertainment Europe heeft 3.5 miljoen adapters voor de slimline variant van de Playstation 2 terug geroepen. Deze externe adapters kunnen oververhit raken en daardoor voor verwondingen zorgen.Het betreft hier de adapters die tussen augustus en december 2004 geproduceerd zijn voor de zwarte, kleine PS2's met de typenummers SCPH70002, SCPH70003 en SCPH70004. Een nieuwe adapter kan besteld worden op de speciaal daarvoor ingerichte website en zal gratis naar je toegestuurd worden. Je hoeft niet met je adapter terug te gaan naar de winkel waar je deze gekocht hebt.

Sony adviseert mensen die een 'foute' adapter in hun bezit hebben om deze uit het stopcontact te halen en te stoppen met het gebruiken van hun Playstation 2 tot de vervangende adapter gearriveerd is. Alsof het gevaar ineens groter is nu je wéét dat er wat mis is met je adapter.

Eerder riep Microsoft overigens ook al stroomkabels van de Xbox terug, omdat deze voor verwondingen en vuurschade aan huis en meubels konden zorgen.