Op meerdere fora zijn inmiddels klachten verschenen van PS3 bezitter die niet optimaal beeld kunnen krijgen op hun HDTV's. Het blijkt de PS3 games niet in 1080i kan weergeven op televisies die alleen deze HD resolutie ondersteunen. Het gevolg is dat de game omlaag wordt gewaardeerd naar 480p; de standaard resolutie in de VS. Tv's met ondersteuning voor meerdere resoluties hebben dit probleem niet.

Sony heeft toegegeven dat de PS3 inderdaad geen mogelijkheid heeft om het beeld dat naar de tv wordt verzonden op te waarderen (upscalen) naar 1080i. Het lijkt er zelfs sterk op dat de PS3 helemaal geen scaler aan boord heeft, waardoor de PS3 verplicht games moet renderen in de resolutie waarin het is ingesteld. Eigenaars van schermen met een hogere resolutie dan 720p (de resolutie waarin de meeste next-gen games worden weergegeven) moeten daarom op hun eigen scherm vertrouwen voor het upscalen van het plaatje. Gezien de wisselende kwaliteit van de ingebouwde tv scalers, kan dit ook een wisselende beeldkwaliteit tot gevolg hebben.

Sony heeft gezegd te kijken naar een mogelijkheid om dit te verhelpen. Deze opmerking bevestigt jammer genoeg niet of het probleem verholpen zal worden.