Vorige week werd in het televisieprogramma Kassa van de Vara de Playstation Portable aan de kaak gesteld. Veel kopers hadden namelijk problemen met zogeheten dode pixels op het LCD scherm van Sony's handheld. Dode pixels zijn pixels die of geen licht geven (zwart zijn), of altijd één bepaalde kleur uitstralen. Sony wilde vorige week geen reactie geven, maar is inmiddels toch met een statement naar buiten gekomen.

Sony weet te vertellen dat er inderdaad dode pixels aanwezig kunnen zijn op het PSP scherm. Soms zullen deze verdwijnen nadat je de PSP enige tijd gebruikt hebt, maar soms zullen zo ook blijvend defect zijn. Het statement helpt de consument met blijvende dode pixels helaas niet verder, want Sony geeft geen garantie dat je dode pixels je ook het recht geven voor een nieuwe PSP. Dit zal namelijk voor elk individueel geval nagekeken worden:Op bepaalde plekken op het LCD scherm van de PlayStation Portable kunnen rode, blauwe of groene vlekken (lichte vlekken) of zwarte vlekke (donkere plekken) verschijnen. Dergelijke vlekken zijn een normaal verschijnsel op LCD-schermen en duiden niet op een defect. LCD-schermen worden gemaakt met behulp van precisietechnologie. Elk scherm heeft echter wel een gering aantal donkere pixels of constant verlichte pixels. Ook kan er na het uitschakelen van het systeem nog een aantal seconden een vervormd beeld op het scherm te zien zijn.

Sony Pictures Home Entertainment zal elk geval op individuele basis beoordelen om vast te stellen of deze wel of niet binnen de schermtolerantie valt.In tegenstelling tot Sony hanteert Nintendo wel een policy die de consument in staat stelt een DS met één dode pixel, in te ruilen voor een nieuw exemplaar.