Sony reageert op crossplay: 'We staan hier open voor' | Gamer.nl

Sony reageert op crossplay: 'We staan hier open voor' | Gamer.nl

Het is in de toekomst wellicht mogelijk dat spelers op Xbox One en PlayStation 4 tegen elkaar online spelen. Sony's vicepresident van publisher en developer relations Adam Boyes meldt dat het bedrijf open staat voor dergelijke technologie.

Microsoft gaf eerder deze week aan dat het de Xbox One open stelt voor online gameplay tu en de console en andere platformen. Dat begint met Rocket League tu en Xbox One en pc, maar wat Microsoft betreft is het straks ook mogelijk om tegen spelers op de console van de concurrent te spelen, zoals bijvoorbeeld Xbox One-gamers tegen en met PlayStation 4-gamers.


"We staan altijd open voor dergelijke zaken", meldt Sony's Boyes nu als reactie op Microsoft's plan. "Het draait helemaal om wat ontwikkelaars en uitgevers willen. Zij nemen contact met ons op en we behandelen alles per geval." Boyes geeft wel aan dat het idee wel wat voeten in de aarde zou kunnen hebben op het gebied van techniek. "We moeten kijken wat de impact wordt en hoe het werkt."

Boyes geeft echter wel aan dat Sony al vaker dergelijke mogelijkheden heeft geboden, en dan specifiek tu en PlayStation-consoles en pc. Zo was dit al mogelijk met Rocket League en kon dit voorheen ook met games als Dust 514 en Eve Online. Ook Street Fighter 5 en het aankomende Paragon laat spelers op PS4 en pc tegen elkaar spelen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou