Nieuws
PlayStation VR2

Sony publiceert uitgebreide FAQ voor PlayStation VR2

Meer dan 100 PS VR2-games in ontwikkeling, Sense-controllers kunnen ook zonder helm worden gebruikt

Geschreven door Michel Musters op
Sony heeft gisteren een uitgebreide FAQ voor hun aankomende PlayStation VR2-helm gepubliceerd.

De FAQ werd gepubliceerd op PlayStation Blog en behandelt alle aspecten van de headset, van de technische specificaties tot de games die er op te spelen zijn. Zo laat het bedrijf weten dat er meer dan honderd games voor de PS VR2 in ontwikkeling zijn.

Ook wordt gemeld dat de Sense-controllers die bij de PlayStation VR2 worden geleverd, ook zonder de vr-helm te gebruiken zijn. De controllers kunnen in de user interface van de console en de Media-app gebruikt worden. De controllers kunnen echter niet voor reguliere spellen gebruikt worden.

Verder laat Sony weten dat mensen hun bril op kunnen houden tijdens het gebruik van de PS VR2, dat de USB Type-C-kabel om de helm met de PS5 te verbinden ongeveer 4,5 meter lang is en dat mensen zogenaamd door de helm heen kunnen kijken - een camera aan de buitenkant van de helm maakt 'See-Through View' mogelijk om zo de omgeving te zien.

PlayStation VR2 komt op 22 februari uit en kost 599,99 euro. In het pakket zitten de headset, de Sense-controllers en stereo en een koptelefoon voor stereogeluid. Op dezelfde dag komt ook een oplaadstation voor de controllers uit voor de prijs van 49,99 euro. Daarnaast komt er op dezelfde dag ook een bundel met vr-game Horizon Call of the Mountain uit. Deze bundel gaat 649,99 euro kosten.

De vr-headset voor PlayStation 5 heeft een oledscherm met 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en een gezichtsveld van 110 graden. Verder heeft PS VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de nieuwe controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

Er staan zo'n 36 PS VR2-games gepland om op 22 februari uit te komen, waaronder compleet nieuwe titels en updates voor bestaande vr-games. Hieronder vallen Horizon Forbidden West, Moss en diens vervolg, Tetris Effect Connected, Gran Turismo 7, Resident Evil Village en Rez Infinite.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Last Case of Benedict Fox verschijnt in april Everspace 2 gaat op 6 april uit Early Access, komt deze zomer naar consoles
0

Reacties op: Sony publiceert uitgebreide FAQ voor PlayStation VR2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.