Sony heeft bij monde van vice-directeur voor de Europese regionen, Ray Maguire, laten weten dat het de PlayStation Portable te weinig heeft ondersteund in het afgelopen jaar.

Op Gamer.nl stond vorige maand nog een artikel over de opvallende stilte rond de PSP. En niet geheel onterecht blijkt nu. In een interview met Gamesindustry.biz licht Ray Maguire de hele zaak toe: "De PSP werd te weinig ondersteund doordat wij (Sony) veel energie hebben gestopt in de PlayStation 3. Daarnaast ontstonden er wat complicaties rondom het UMD-formaat met betrekking tot de ontwikkeling van third party-software."

Maguire vervolg: "Maar ik denk, nu het aantal verkochte exemplaren sterk is gegroeid (vijftig miljoen wereldwijd), dat de PSP een van de best verkochte platforms ooit is. En ik denk dat de mensen zich nu realiseren dat ze ook mee willen doen. We hadden afgelopen jaar gewoon een magere oogst, maar dit jaar een zeer rijke."

"Winkeliers beseffen nu ook dat ze misschien wat te weinig aandacht hebben besteed aan de PSP. Daarnaast weten ze ook dat we de PSP vorig jaar bijna opnieuw hadden gelanceerd, maar het uiteindelijk niet hebben gedaan door te weinig vertrouwen. Dat vertrouwen is er echter nu wel. Er staan een hoop nieuwe dingen op stapel voor de PSP, zoals nieuwe kleuren en een hoop goede games, en heeft het online-gedeelte een behoorlijke stap gemaakt. Hierdoor spreekt de PSP een veel grotere groep mensen aan."