In een interview met Famitsu heeft Masa Chatani, Sony's hoofd van technologie, gezegd dat de ontwikkeling van de PSP nog steeds op schema is. De handheld staat gepland voor Japan in 2004 terwijl de rest van de wereld de PSP in het eerste kwartaal van 2005 kan verwachten. Een exacte releasedate is nog niet vastgesteld en critici vragen zich af of de deadline wel gehaald gaat worden.

Chatani liet ook nog wat info los over de functies die op de PSP zullen zitten. Zo zul je na het opstarten van het systeem in een optie menu komen waar je o.a. de tijd kunt instellen en je savegames kunt managen. Ook kun je in het menu in de mediaplayer komen zodat je MP3's en andere mediabestanden van de memorystick kunt afspelen. Ten aller tijde kun je in dit menu komen, zelfs als je midden in een game zit.

De mediaspeler zal ongeveer hetzelfde zijn als de mediaspeler op de PSX. Laadtijden van games zijn vergelijkbaar met die van de PS2 en de disk zal op ongeveer dezelfde manier uit de PSP gehaald kunnen worden als bij minidiskspelers. De cover springt dus omhoog, waarna je de disk kunt verwisselen.

Wat betreft batterylife had Masa Chatani geen commentaar, ondanks dat verwacht wordt dat Sony battery emulatie tools zal vrijgeven om de games efficienter te laten omgaan met de accu. Om nog verder zout in de wonden te strooien heeft Nintendo's eigen Reggie Fils-Aime de aanval geopend op de levensduur van de accu.Let me tell you something. Those little women at the Tokyo Game Show with those portable consoles strapped to them... What you didn't see is that those women were having to go recharge the batteries every two hours!

We have gone on the record to state that the Nintendo DS will have battery life comparable to the Game Boy Advance SP. Nowhere will you find any mention of the other machines power life. And you have to wonder why...