Sony: 'PS4-productie heeft niets met PS5-tekorten te maken'

Sony: 'PS4-productie heeft niets met PS5-tekorten te maken'

Sony laat in een statement weten dat de aanhoudende PlayStation 4-productie niet is om PlayStation 5-tekorten op te vangen.

Bloomberg vernam eerder dit jaar dat de productie van PS4 onverwachts werd verlengd om de slechte verkrijgbaarheid van de PS5 mee op te vangen. Sony zou in eerste instantie van plan zijn geweest vorig jaar de PS4-productie te beëindigen. Sony zou dit hebben heroverwogen om minder druk op de productie van PS5-consoles te leggen.

Aan het Japanse Nlab (vertaald via VG24/7) laat Sony nu weten dat dit niet klopt. De productie van de PlayStation 4 gaat wel door, maar dit zou volgens het bedrijf altijd al het plan zijn geweest.

Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X zijn sinds lancering eind 2020 lastig verkrijgbaar door een combinatie van diens populariteit en een tekort aan halfgeleiders waarmee de chips in de consoles gemakt worden. Verwacht wordt dat de tekorten in de loop van dit jaar aanhouden.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is natuurlijk betrekkelijk ongeloofwaardig. Gewoon een excuus omdat de PS5 na een jaar nog niet te verkrijgen is. Op zich logisch, maar ga dan niet kletsen.

0
test

Afgezien van het feit dat je hier vraagtekens bij kunt zetten, ben ik wel benieuwd of het nog mogelijk is om de verkoop van PlayStation 2's in te halen. Nu heeft de PS4 een geweldige bibliotheek van spellen, maar 40 miljoen is nog wel heel erg veel. De eerstvolgende op de lijst is de Game Boy (Color) en dat is nog makkelijk te halen, maar ik zou 'm best nog veel hoger zien klimmen.

0

Aanbevolen voor jou