Sony: 'PS Vita hopelijk binnen drie jaar winstgevend' | Gamer.nl

Sony: 'PS Vita hopelijk binnen drie jaar winstgevend' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het produceren en verkopen van de PS Vita zal binnen de eerste maanden, of zelfs jaren, niet winstgevend zijn vanwege de hoge productiekosten. Eenzelfde situatie maakte Sony mee met zijn console, de PlayStation 3. Deze begon vorig jaar, na vier jaar op de markt, pas winst te draaien.

De Vita is een draagbare spelcomputer voorzien van een touchscreen van vijf inch, een touchpad op de achterkant, camera's, gyroscoop, accelerometer en knoppen zoals die ook te vinden zijn op een Dual Shock-controller. Er zullen twee versies van het apparaat verschijnen, een met alleen WiFi-internet voor 249 euro, en een met WiFi- en 3G-internet voor 299 euro. De Vita komt eind dit jaar eerst uit in Japan en wordt begin 2012 in Europa verwacht.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou