Over de verkoopstrategie die Sony voert met de PSP Go zei Hirai het volgende: “Het is de eerste keer dat we [alleen digitaal spellen verkopen] met één van onze apparaten en we hebben een hoop feedback gekregen, zowel positief als negatief. Ik denk dat we ervoor morgen zorgen dat we zoveel mogelijk titels online beschikbaar stellen om de ervaring zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar de prijsstelling is misschien ook een factor. De traditionele PSP heeft veel baat gehad bij de kostenverlagingen die we de afgelopen jaren hebben kunnen bewerkstelligen. Maar de PSP Go heeft een compleet ander ontwerp, met een ander kostenverloop.“

Ondanks de aarzelende verkoopcijfers van het apparaat gaf Hirai vervolgens aan tevreden te zijn  met het resultaat. “Er zijn wel wat factoren. Maar ik ben blij met het resultaat dat we gezien hebben met de PSP Go, inclusief de onschatbare waarde van de feedback die we van onze klanten hebben gekregen. Ik denk dat we er veel aan gehad hebben.”

Kingdom Hearts: Birth By Sleep

De PSP Go kan, in tegenstelling tot eerdere modellen van Sony’s handheld die UMD’s afspelen, enkel downloadbare spellen spelen. Eerder deze maand werd nog bekendgemaakt dat de aankomende Kingdom Hearts-titel voor de PSP, Birth By Sleep, niet via de PlayStation Store te downloaden zal zijn, maar enkel per UMD in de winkel komt te liggen. De game is dus niet speelbaar op de PSP Go.