De PlayStation 3 heeft in de week na de Amerikaanse prijsverlaging meer dan het dubbele aantal consoles verkocht, aldus Sony Corp. CEO Howard Stringer tegen de Associated Press. De prijs van het 80GB model werd met 100 dollar verlaagd, van $599 naar $499 en het 40GB model werd gelanceerd.

Sony verkocht tussen de 30.000 en 40.000 PlayStation 3's per week in de Verenigde Staten voordat de prijsverlaging op 18 oktober plaats vond. In de week van 29 October was de verkoop gestegen naar 75.000 exemplaren en de week daarna zelfs meer dan 100.000 exemplaren.

Stringer zegt dat de prijsverlaging de console meer competitief maakt tegenover Nintendo's en Microsoft's consoles. "Dit is de doorbraak waarop we aan het wachten waren. We hebben behoorlijk wat negatieve aandacht gekregen het afgelopen jaar en eindelijk hebben we het punt bereikt waar dit gaat veranderen." Stringer zei ook nog dat Sony voordelen kon hebben aan het feit dat Nintendo moeilijkheden heeft met het produceren van genoeg Wii's wegens de populariteit van de console.