Sony PlayStation kondigt samenwerking met Discord aan

Sony PlayStation kondigt samenwerking met Discord aan

Sony PlayStation heeft een samenwerking met Discord aangekondigd.

In de praktijk betekent dit dat Discord vanaf begin volgend jaar geïntegreerd wordt in PlayStation Network, al is nog onduidelijk op welke manier dit precies gaat gebeuren. Sony heeft een minderheidsinvestering in Discord gemaakt.

"Samen zijn we hard aan het werk om Discord met je sociale en gaming ervaringen te verbinden op PlayStation Network", zo meldt SIE-directeur Jim Ryan in een persbericht. "Ons doel is om de Discord- en PlayStation-ervaringen dichter bij elkaar te brengen op console en mobiel, zodat vrienden, groepen en communities samen kunnen hangen, plezier kunnen hebben en makkelijker kunnen communiceren tijdens het gamen."

Eerder dit jaar gingen er geruchten dat Microsoft in overleg was met Discord om het bedrijf over te nemen voor zo'n 10 miljard dollar. Discord zou dit aanbod hebben afgewezen omdat het ooit zelf naar de beurs zou willen. De komende periode moeten er meer details over de samenwerking tussen Discord en Sony naar buiten komen.

Discord is een chatplatform toegespitst op het creëren en onderhouden van communities. Mensen kunnen met elkaar chatten en (video)bellen. Hoewel iedereen van de service gebruik kan maken, geniet het platform vooral populariteit bij gamers. Discord wordt vaak gebruikt door spelers van multiplayergames om tijdens het spelen contact te onderhouden.

Discord
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Top! Lekker integreren op zo veel mogelijk platformen, met steeds meer crossplay wordt discord gewoon een standaard.

0
test

Discord via PS en PC zal echt een prima toevoeging zijn voor Crossplay! Nu hopen dat Xbox ook Discord gaat ondersteunen!

0
test

@MelvinChowder Xbox heeft als sinds 2018 een samenwerking met discord. De app werkt dan ook al op de xbox.

0
test

@Lavalera Werkt het zoals PC waar je een channel kan joinen en kan communiceren met anderen op discord via voicechat tijdens het spelen van een game? Want ik ben niet geïnteresseerd in de functie om te zien wie wat speelt.

0

Aanbevolen voor jou