Sony peilt interesse voor heruitgave PS1- en PS2-klassiekers | Gamer.nl

Sony peilt interesse voor heruitgave PS1- en PS2-klassiekers | Gamer.nl

Sony peilt met een enquête of er interesse is voor klassieke PlayStation- en PlayStation 2-games. De enquête is alleen in te vullen door PlayStation-gebruikers.

Een NeoGAF-gebruiker toont screenshots van een aantal enquêtevragen. Sony wil ook graag weten hoe het de interface van PlayStation-consoles kan verbeteren en wanneer gebruikers een nieuwe systeemupdate verwachten.

Sony vraagt onder meer of gebruikers de mogelijkheid willen om hun PlayStation Network ID aan te pa en, filters om hun games te sorteren en de mogelijkheid om als offline weergegeven te worden.

Remasters
De elektronicagigant heeft nog weinig PlayStation- en PlayStation 2-spellen opnieuw uitgebracht voor de PlayStation 4. Begin 2015 verscheen wel Resident Evil HD Remaster. Dit was echter een remaster is van de GameCube-versie uit 2002. Het origineel verscheen in 1996 op de PlayStation 1.

Sony heeft al wel enkele remakes en remasters van PlayStation 3-games voor de PlayStation 4 uitgebracht, zoals The Last of Us, God of War 3 en DmC: Devil May Cry.

Het is niet mogelijk om PlayStation 1- of PlayStation 2-games op een PlayStation 4 te spelen. PlayStation 3-spellen zijn wel te spelen op Sony's nieuwste console, maar alleen in de via de abonnementsdienst PlayStation Now. Deze is nog niet beschikbaar in Europa.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou