Nieuws
PlayStation VR

Sony-patenten wijzen op nieuwe Move-controller voor PlayStation VR

Eindelijk vervanging voor de Move-controller?

Geschreven door Michel Musters op
Twee patenten van Sony wijzen mogelijk op een nieuwe Move-controller die met PlayStation VR te gebruiken is in de toekomst.

Op dit moment zijn de huidige DualShock- en originele Move-controllers te gebruiken met PlayStation VR. In vergelijking met controllers voor Oculus Rift en HTC Vive missen deze wel een aantal functies.

De nieuwe controller uit de patenten lijkt wel op de oude Move-controller, maar heeft in dit geval een analoge stick en makkelijker geplaatste knoppen. Ook is er een trigger die op een handigere plaats lijkt te zitten. Er wordt specifiek melding gemaakt dat de controller wordt getrackt door "het apparaat op het hoofd van de speler", oftewel de PSVR, in plaats van een camera boven de televisie zoals bij de vr-headsets op pc. Ook zou de controller finger tracking hebben, vergelijkbaar met de Knuckles-controller van Valve.

Het is aannemelijk dat Sony met een nieuwe input-methode voor PlayStation VR komt in de nabije toekomst. Het bedrijf zet flink in op PlayStation VR. Zo is de nieuwe editie van de headset voorzien van de mogelijkheid om HDR door te geven en een nieuwe headphone jack en blijft Sony flink wat vr-games uitbrengen dit jaar.

Move
Move
Move

Dit artikel delen:

Lees meer

De ideale Metroid Prime 4 New game plus-modus komt naar Xenoblade Chronicles 2
0

Reacties op: Sony-patenten wijzen op nieuwe Move-controller voor PlayStation VR

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.