Sony heeft een patent genomen op de slogan "Shock and Awe" om deze te gebruiken voor een toekomstige computergame. De term "Shock and Awe" werd in de huidige Irak-oorlog gebruikt om de aanvalstactiek van de Amerikanen te beschrijven: shockeren en ontzag inboezemen.

De term wordt duidelijk geassocieerd met de Irak oorlog en het lijkt er dan ook op of Sony wil meeprofiteren van de naamsbekendheid die deze slogan door de oorlog reeds verkregen heeft. Het is echter nog niet zeker of men de naam ook echt zal gaan gebruiken:"Sometimes registering trademarks does not necessarily mean the product will be launched. But if it was deemed unsuitable then we might not ship it here," he said.

"If indeed it is related to the Iraqi war rather than just using that phrase then, yes, it might well be something we would be very sensitive to," the spokesman added."Shock and Awe"is echter niet de enige term met betrekking tot de oorlog die gepatenteerd is. Zo heeft SCi voor de opvolger op Conflict Desert Storm de leus "Back to Bagdad" weten in te lijven. Ook zijn er verschillende kledingbedrijven die met de term "Iraq Freedom" uit zullen pakken. Of we ooit een spel onder de naam "Shock and Awe" zullen zien is nog even afwachten. Lees het hele artikel hier.