Sony patenteert lachherkenning voor PlayStation 3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sony experimenteert met lachherkenning via de PlayStation Eye. Dit blijkt uit een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd. Hoewel het patent zich richt op lachen, zou de PlayStation Eye ook andere emoties kunnen herkennen.

De camera kan gebaren en groepsinteractie interpreteren. Als twee personen elkaar een high five geven, zou de PlayStation Eye dit bijvoorbeeld kunnen herkennen en analyseren als een positieve emotie. Bovendien kan het geluid van lachen worden opgepikt door de microfoon in de PlayStation Eye. Sony heeft in een digitale camera eerder al software gebruikt die een glimlach kan herkennen.

Volgens het patent kan het systeem ook verdriet, opwinding, boosheid, plezier, intere e en verveling registreren. Die laatste kan bijvoorbeeld opgemerkt worden doordat de spelers gaapt of wegkijkt. De software zou volgens Sony ook gebruikt kunnen worden voor films, televisieseries of andere mediapresentaties.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou