Sony patenteert adapter voor backwards compatibility | Gamer.nl

Sony patenteert adapter voor backwards compatibility | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens het patent heeft de adapter zijn eigen geluidsproce or en grafische proce or en hardware om dvd's te decoderen. Het draait vooralsnog enkel om een patent, het is dan ook niet niet bekend of Sony deze adapter gaat gebruiken om PlayStation 2-titels speelbaar te maken op PlayStation 3.

Eerdere modellen

In de eerste PlayStation 3-consoles zaten nog chips waarmee het apparaat haast alle PlayStation 2-titels af kon spelen. De chips werden echter in de modellen die daarop volgden weggehaald en vervangen door softwarematige emulatie. Ook die functionaliteit werd uiteindelijk weer verwijderd, waardoor geen enkel huidig model nog in staat is om PS2-titels af te spelen. Wel kunnen alle PS3-consoles nog spellen van de eerste PlayStation afspelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou