Nieuws
PlayStation

Sony-patent hint naar ruilen en doorverkopen digitale items

Ook patent ingediend voor verder spelen via cloud

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Een nieuw patent van Sony hint naar het kunnen ruilen en doorverkopen van digitale items. Ook lijkt de techgigant het met een ander patent mogelijk te maken om games verder te spelen op een tweede apparaat via de cloud.

In tegenstelling tot op onder andere Steam en Xbox, is het op de PlayStation niet mogelijk om digitale aankopen te schenken aan andere spelers. Er is nu een nieuw patent opgedoken van Sony, die dit en meer functionaliteiten mogelijk moet gaan maken.

Het nieuwe Sony-patent hint naast het kunnen schenken van digitale items, ook naar het ruilen en verkopen hiervan. Een bijgeleverde afbeelding laat zien hoe spelers een fysiek object, vergelijkbaar met een Amiibo-figuur, kunnen laden in hun game door middel van een unieke code. Vervolgens kan dit digitale item worden getraind, verbeterd, aangepast of geüpgraded om vervolgens geruild of doorverkocht te kunnen worden.

Dit patent sluit deels aan bij het nieuws van gisteren, waarin bekend werd dat Sony geen downloadcodes meer gaat geven aan Amerikaanse retailers. Het lijkt er op dat alle handel binnen digitale PlayStation-games en items binnenkort gaat via het vernieuwde PlayStation Network.

Sony Patent

Sony heeft ook een tweede patent ingediend, dat hint naar het verder kunnen spelen van games via de cloud. Een nieuw systeem moet het mogelijk maken om een tweede apparaat van de speler te herkennen, waarop de game-sessie van de PlayStation-console overgezet kan worden. Het systeem is te vergelijken met dat van het recent aangekondigde Google Stadia, waarbij de games gestreamd worden vanaf de servers van het bedrijf.

Het is nog niet bekend of de twee nieuwe patenten van Sony daadwerkelijk geïmplementeerd gaan worden. De techgigant vroeg recentelijk nog een patent aan dat het mogelijk moet maken om oudere PlayStation-games te spelen op de PlayStation 5.

Bekijk ook ons overzicht, waar alle geruchten en feiten van PlayStation 5 op een rij staan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gearbox toont teaser Borderlands-presentatie Eurogamer bevestigt geruchten nieuwe Switch-modellen
1

Reacties op: Sony-patent hint naar ruilen en doorverkopen digitale items

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 27 maart 2019 21:20
  "In tegenstelling tot op onder andere Steam en Xbox, is het op de PlayStation niet mogelijk om digitale aankopen te schenken aan andere spelers."
  Nou, dat gaat alleen voor games die je nog niet gespeelt hebt, niet voor games die je al compleet uitgespeelt hebt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.