Nieuws
PlayStation VR

Sony-patent geeft mensen rondom vr-speler invloed over spelwereld

Voor een eventuele PlayStation VR 2?

Geschreven door Michel Musters op
Een nieuw Sony-patent toont dat mensen die naast de persoon met een virtualrealityhelm op zitten, mogelijk invloed kunnen uitoefenen op de spelwereld.

Het patent, genaamd 'Integrating Audience Participation Content into Virtual Reality Content', werd vorig jaar ingezonden, maar is eerder deze week pas gepubliceerd. Het beschrijft een situatie waarin mensen die geen vr-headset dragen toch invloed kunnen uitoefenen op de vr-spelwereld die de persoon met de helm op ervaart.

Dit levert in potentie interessante situaties op voor vr-games. Op een plaatje in het patent is te zien hoe mensen kunnen stemmen op een situatie in een game. Het zou op deze manier bijvoorbeeld ook mogelijk zijn dat mensen in dezelfde ruimte als de vr-drager de spelwereld van de speler aanpassen, om hem of haar op deze wijze te laten schrikken.

Vooralsnog is echter onbekend of en wanneer Sony dit patent wil toepassen. Er gaan al geruime tijd geruchten dat het bedrijf werkt aan een opvolger van de PlayStation VR-helm.

PlayStation VR

Dit artikel delen:

Lees meer

Ongecensureerde versie Left 4 Dead 2 na elf jaar beschikbaar in Duitsland Thomas Was Alone verschijnt volgende maand op Switch
1

Reacties op: Sony-patent geeft mensen rondom vr-speler invloed over spelwereld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Witty1889

    • 30 januari 2021 13:48
    Dit is geen huiskamergimmick maar geintegreerde ondersteuning voor streamers. Je ziet dit nu steeds meer (denk aan Chaos Mod voor GTAV, en Noita heeft een soortgelijk systeem ingebouwd in de basegame!). Cool!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.