Gamesindustry.biz meldt ons dat Sony patent een verzoek om goedkeuring bij de FCC (Amerikaanse overheidsinstantie die electronische producten welke radiosignalen uitzenden  toetst) heeft ingediend voor een PS3 met een grotere harde schijf (80GB). Sony ontkende eerder echter directe plannen te hebben om de nieuwe HDD in de productie op te nemen, maar een woordvoerder heeft echter toegegeven dat Sony "de introductie van het model met een grotere harde schijf overweegt".

Wel heeft het concern aangekondigd de 20GB versie van de PS3 niet meer uit te willen geven in Noord Amerika. Volgens eigen zeggen wordt de 60GB versie tien keer zo goed verkocht. Of dit ligt aan de vraag naar de duurdere versie, of omdat er simpelweg minder aantallen van de goedkope versie worden gemaakt, is niet bekend. Sony dicht het in ieder geval toe aan de populariteit van de 60GB versie.

De PS3 is overigens gewoon compatible met SATA harde schijven. Slimme consumenten hebben allang uitgevogeld dat de 20GB PS3 van 499 dollar vaak een betere keuze is als men een grotere harde schijf wil installeren. Voor onder de 100 dollar zijn immers harde schijven te koop die een grotere capaciteit hebben dan 60GB. Dit is voor velen een goedkopere keuze dan 599 dollar uit te geven voor de 60GB versie. De kans dat wij de 20GB versie nog krijgen is inmiddels wel erg klein geworden.