Tijdens de E3 maakte Sony bekend de prijs van de PSP-ontwikkeltools met tachtig procent te verlagen naar 1500 dollar. Colaco heeft nu aangegeven dat Sony overweegt om de aanschafprijs helemaal te schrappen om zo ontwikkelaars over de streep te trekken om applicaties te ontwikkelen voor de PSP.

Dit zal niet direct gebeuren, omdat Sony eerst een degelijke bibliotheek van PSP Minis wil samenstellen alvorens de prijs te schrappen. De grote concurrent van de PSP Minis zijn de zogenaamde iPhone-apps. Ontwikkelen voor iPhone is gratis, maar ontwikkelaars betalen 99 dollar om hun applicatie te kunnen aanbieden.

Ondersteuning

Volgens Colaco hebben ontwikkelaars, ondanks de prijs, wel meer kans op succes met de ontwikkeling voor de PSP in vergelijking met de iPhone. Sinds de lancering van de App Store in 2008 zijn er ruim 13.000 spellen verschenen op dit platform. Ontwikkelaars klagen erover dat hun spellen moeilijk ontdekt worden. Colaco zegt dat het om deze reden gevaarlijk kan zijn om de ontwikkeling helemaal gratis te maken.

Apple laat in dat opzicht, volgens Colaco, ontwikkelaars "in de kou laat staan" door geen hulp te bieden. "In tegenstelling tot de App Store, bieden wij ondersteuning aan iedereen die voor ons ontwikkeld. [...] Een aantal ontwikkelaars die werken aan zowel App Store-applicaties als PSP Minis vertellen ons dat ze onze aanpak liever hebben omdat ze zo meer zichtbaarheid krijgen."