Sony overweegt ontwikkeltools PSP gratis aan te bieden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tijdens de E3 maakte Sony bekend de prijs van de PSP-ontwikkeltools met tachtig procent te verlagen naar 1500 dollar. Colaco heeft nu aangegeven dat Sony overweegt om de aanschafprijs helemaal teschrappen om zo ontwikkelaars over de streep te trekken om applicatieste ontwikkelen voor de PSP.

Dit zal niet direct gebeuren,omdat Sony eerst een degelijke bibliotheek van PSP Minis wilsamenstellen alvorens de prijs te schrappen. De grote concurrent van de PSP Minis zijn de zogenaamde iPhone-apps. Ontwikkelen voor iPhone is gratis, maar ontwikkelaars betalen 99 dollar om hun applicatie te kunnen aanbieden.

Ondersteuning

Volgens Colaco hebben ontwikkelaars, ondanks de prijs, wel meerkans op succes met de ontwikkeling voor de PSP in vergelijking met deiPhone. Sinds de lancering van de App Store in 2008 zijn er ruim 13.000spellen verschenen op dit platform. Ontwikkelaars klagen erover dat hun spellen moeilijk ontdekt worden. Colaco zegt dat het om deze reden gevaarlijk kan zijn om de ontwikkeling helemaal gratis te maken.

Apple laat in dat opzicht, volgens Colaco, ontwikkelaars "in de kou laat staan" door geen hulp te bieden. "In tegenstelling tot de App Store, bieden wij ondersteuning aan iedereen die voor ons ontwikkeld. [...] Een aantal ontwikkelaars die werken aan zowel App Store-applicaties als PSP Minis vertellen ons dat ze onze aanpak liever hebben omdat ze zo meer zichtbaarheid krijgen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou