'Sony overweegt Horizon Forbidden West uit te stellen naar 2022'

'Sony overweegt Horizon Forbidden West uit te stellen naar 2022'

Sony zou overwegen om Horizon Forbidden West uit te stellen naar 2022.

Dat claimt journalist Jeff Grubb in een nieuwe aflevering van de betaalde Giant Bomb Show. Hij zou van een bron hebben vernomen dat het waarschijnlijk is dat Sony het spel uitstelt naar volgend jaar. "Ik weet het niet zeker - ik denk dat het nog onbeslist is - maar ik denk dat ze leunen richting een release in 2022."

Horizon Zero Dawn werd vorig jaar aangekondigd. Sindsdien heeft Sony echter geen concrete releasedatum voor het spel vermeld, maar Guerrilla liet eerder wel weten op een release in 2021 te mikken.

Wat betreft een nieuwe State of Play-livestream meldt Grubb: "Ik heb dingen gehoord, maar ben nog niet zeker. Ik heb gehoord dat het in september komt. Ik denk dat ze daarmee willen zeggen, 'hier zijn andere dingen die we deze herfst hebben, maak je geen zorgen', maar ik denk dat Forbidden West in 2022 uitkomt."

Sony en ontwikkelaar Guerrilla Games hebben niet op de geruchten gereageerd. PlayStation Studios-baas Hermen Hulst liet vorige maand wel weten dat releasedata kunnen verschuiven. "We hebben twee erg grote, verhaalgedreven games in ontwikkeling: Horizon Forbidden West en de volgende God of War. (...) Met Horizon lopen we op schema om rond de feestdagen uit te komen. Maar dat is nog niet zeker - we werken zo hard als mogelijk is, zodat we zo snel mogelijk kunnen bevestigen."

horizon forbidden west
Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zie het helaas wel gebeuren. We gaan augustus in en dan nog geen releasedatum. 99% zeker dat het niet dit jaar komt. Gelukkig heb ik een flinke backlog aan games omdat ik sinds jaren weer een PlayStation heb. Ook genoeg op de xsx te spelen.

0
test

@MissMeNL demon souls kwam ook uit het niets, maar ik had toen ze horizon voor het eerst lieten zien al vermoeden dat het een 2022 game werd. Maar we zullen zien.

0
test

Laat Guerilla maar rustig de tijd nemen en net zo'n afgewerkt product afleveren als de eerste Horizon was. Voor zo'n groot spel was die verassend bugvrij al met de release, het deed me op meerdere vlakken een beetje denken aan Zelda BotW wat dat betreft. Bij beide sequels heb ik het liefst dat ze het pas releasen als het van de hoogst mogelijke kwaliteit is, van Zelda zijn we het gewend maar voor een relatief nieuwe ip als Horizon is het best bewonderenswaardig. Mochten Zelda en Horizon FW ongeveer tegelijk releasen dan ga ik wel eerst voor eerstgenoemde.

0

Aanbevolen voor jou