Sony onthult tv-dienst Playstation Vue in VS | Gamer.nl

Sony onthult tv-dienst Playstation Vue in VS | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Deze maand begint een kleinschalige bètatest met de dienst in de VS, waarna Vue in vier grote steden beschikbaar wordt gemaakt. In het eerste kwartaal van 2015 kan de rest van het land gebruikmaken van de dienst. 

In eerste instantie zullen rond de 75 kanalen beschikbaar zijn, waaronder van de grote netwerken CBS, Fox, NBC en Viacom. Programma's van de afgelopen drie dagen kunnen altijd worden teruggekeken zonder dat de gebruiker deze zelf hoeft op te nemen. Als kijkers een programma willen bewaren, kunnen ze deze vier weken lang in de cloud opslaan. Er gelden geen opslagbeperkingen.

Klanten zullen per maand betalen en zitten niet vast aan een contract. De maandelijkse prijs van Playstation Vue is nog onduidelijk. In eerste instantie is de dienst alleen te gebruiken op Playstations, maar Sony belooft Vue ook naar de iPad en later naar nog meer andere apparaten te brengen. Er lijken voorlopig geen plannen te zijn om Vue buiten Amerika beschikbaar te maken.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou