Interne studio's van Sony zijn onder andere bezig met de titels Ape Escape, Echochrome 2, Eccentric Slider, Sling and Draw, Champions of Time, Motion Party, The Shoot, Tower, PAIN, Flower, Hustle Kings, High Velocity Bowling en EyePet. Van de titels die al beschikbaar zijn wordt verwacht dat ze een patch krijgen via het PlayStation Network of zelfs een volledige uitbreiding om de nieuwe controller te ondersteunen.

Resident Evil 5: Director's Cut

Naast de intern ontwikkelde titels werd ook bekend dat een nieuwe versie van Resident Evil 5, met de subtitel Director's Cut, gebruik zal maken van de nieuwe PS3-controller. Hierbij wordt de standaard DualShock 3-controller in één hand gehouden, terwijl in de andere de bewegingsgevoelige controller wordt gebruikt. De Director's Cut-editie van Resident Evil zou gelijktijdig met het beschikbaar komen van de nieuwe controller in de winkel moeten verschijnen.

Ook LittleBigPlanet zal een update ontvangen om gebruik te kunnen maken van de bewegingsgevoelige controller. Sony toonde tijdens de TGS een demo waarbij één persoon met een DualShock 3-controller speelde en werd ondersteund door iemand met de bewegingsgevoelige controller.