De setting van modderige canyons uit het eerste deel en een tropisch eiland uit het tweede deel wordt vervangen door een fictieve stad aan de Amerikaanse westkust, die stukje bij beetje vernietigd wordt door een natuurramp. Het doel van het ontwikkelteam uit Liverpool is om een racegame te maken die eenzelfde soort spektakel biedt als Uncharted 2 of Modern Warfare.

De game bevat drie campagnes met uiteenlopende moeilijkheidsgraden, die alledrie een verschillende verhaallijn kennen. Deze verhaallijnen komen aan het einde van de game bij elkaar. Bovendien worden de straten van de stad geterroriseerd door allerhande bendes die hun eigen voertuigen hebben om de speler aan te vallen.

Online speelt de game leentjebuur bij Modern Warfare, waarbij de speler gemotiveerd wordt door verschillende ingame beloningen. Daarnaast is het wederom mogelijk om met vier spelers in splitscreen te spelen, waarbij deze vier spelers bovendien samen mee kunnen spelen in online races tot zestien man. Het spel zal ook in 3D te spelen zijn voor mensen met de geschikte televisies. Wanneer MotorStorm: Apocalypse zal verschijnen is nog niet bekendgemaakt.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3